Tratament pentru caroserie

Aplicarea straturilor nano protectoare bazate pe nanotehnologii

Nanotehnologia este unul dintre domeniile de cercetare – cheie ale secolului XXI care afectează intr-un fel sau altul mai multe discipline și industrii diferite. Cele mai mari companii din industria auto studiaza si au un grad de sensibilizare crescut asupra impactului extraordinar a acestui domeniu asupra acestui domeniu si a economiei in general. Unii oameni de stiinta anunta ca acest domeniu se preconizează a deveni chiar mai important decât inventarea motorului cu aburi sau descoperirea penicilinei. Cu toate acestea, o serie mare de proiecte de cercetare asociate nanotehnologiei face din ce în ce mai greu să se facă distincția între promisiuni pentru viitoarele produse și aplicații reale, care se află deja pe piață. Situația este cu atât mai complicată de faptul că nano tehnologia nu este un termen protejat și bine definit. Prin urmare, aceasta este de asemenea, utilizat în mod abuziv în scopuri de comercializare a produselor non – nano.

Gama de produse din industria auto se referă la tehnologii pentru tot spectrul de tratament decorativ și funcțional de suprafață pentru diverse materiale, inclusiv din oțel, aluminiu și placare pe materiale plastice sau toate aplicațiile posibile de la partea de motor la dispozitivele electrice. Pentru a avea succes in piata actuala globală, produsele trebuie să îndeplinească cele mai stricte reguli și reglementări cu privire la proprietățile produsului si afectarea mediului inconjurator. Acesta este motivul pentru care industria de automobile aparține celor mai exigenți clienți.

Într- un vehicul, mai mult de 3000 de piese sunt tratate cu finisaje de protecție și decorative.

Cele mai cunoscute tratamente pentru a proteja partea exterioara a autovehicolului sunt tratamentele pentru caroserie, geamuri si jante ale masinii. De exemplu, tratamentul pentru caroseria masinii, bazat pe nanotehnologii, a fost conceput pentru a proteja caroseria masinii rezultand un aspect lucios. Stratul protector respinge apa si murdaria dar si preintampina coroziunea caroseriei. Aplicand acest tratament se poate observa cu usurinta cum masina este pentru mai mult timp curate dar si vor scadea costurile cu spalarea si intretinerea ei. Produsul utilizează nano-tehnologii pentru a asigura o durată maximă de viata și o eficienta sporita odată aplicat. Produsul nu are nici o influență negativă asupra vopselei.