Nano Tehnologii pentru automobile

Pasii rapizi efectuati in domeniul nanotehnologiei au avut ca rezultat inventarea mai multor produse pentru aplicații de larg consum, dintre care multe au migrat deja din laboratoarele de cercetare in rafturile magazinelor si la consumatori acasa. Nanomaterialele au fost din ce în ce mai mult încorporate în produse de larg consum, cu toate că acest domeniu este la inceput si inca nu s-au descoperit toate oportunitatile si impactul probabil asupra economiei mondiale.

Vipcars.pp.ua--- 08.nissan.skyline.whl.500Anvelope rezistente la uzura, caroserii auto realizate din materiale nano care sunt mai ușoare si mai puternice sunt doar cateva exemple care asigură o eficiență mai buna a motorului și a consumului de combustibil. Accentul principal este pus pe reducerea greutății pentru a îmbunătăți economia de combustibil. Înlocuirea ferestrelor de sticlă cu polimeri și utilizarea materiale termoplastice, rezistente la rugină, sunt alte cele mai recente progrese în acest domeniu . In mod similar, nanoparticule sunt folosite pentru a proteja anvelope, jantele dar si caroseria automobilului cu scopul principal de a scadea cheltuielile de exploatare.

Pe lângă îmbunătățirea eficienței totale și a performanței autovehicolului, nanotehnologiile din sectorul auto oferă accesarea unui domeniu inovativ și ușurința de utilizare. De exemplu, nu departe este ziua cand spalarea masinii va fi inutila. Producatorul japonez de automobile, Nissan testeaza in prezent o tehnologie nano- hidrofoba pentru vopsea pentru a crea o masina care se curata singura. Vopseaua speciala creata, odata aplicata pe exteriorul automobilului creaza un strat protector între caroseria mașinii și mediul înconjurător. Așa că praful, murdaria vor aluneca pe de suprafață, lasand-o curata. De asemenea, producatorul asigura că vopseaua durează mai mult timp.

Trebuie evedintiat si impactul asupra mediului înconjurător a produselor bazate pe nanotehnologie si nanoparticole. Foloind tratamente pentru masina s-ar putea salva milioane de litri de apă, care sunt folosite in prezent pentru a spăla mașinile noastre de astăzi.